DSG HATALARI
DSG Transmission, VW, Audi, Skoda ve Seat dahil olmak üzere birçok üreticide kullanılmaktadır.
Teknoloji otomotiv endüstrisinde nispeten yenidir ve oyunumuzdaki tüm yeni şeylerle tüketici test mankeni haline gelir.
Bunların ilk birkaç yılında büyük bir sorun listesi görüldü, tüketicilerin sorunları düzenli olarak takip edildi ve teknoloji şimdi büyük ölçüde gelişti, ancak sorunlar ve başarısızlık oranları hala önemli ölçüde yüksek.
İlk olarak bir DSG iletimi nedir?
DSG, Doğrudan Vites şanzımanını temsil eder ve konsept temel olarak bir otomatik sürüş kolaylığına sahip olmak ve araca bir manuel sürüş yakıt ekonomisi kazandırmaktır.
Geleneksel otomatik şanzıman, istenen çıkış oranını üretmek için bir dizi debriyaj paketi kullanır. Bunun en büyük maliyeti yakıt verimliliğidir, alternatif olarak manuel şanzımanlar araç sürücüsü tarafından manuel olarak çalıştırılan bir plakaya sahiptir, bu sürücünün debriyaj pedalları, sürtünme noktaları ve vites kolları ile uğraşması gerektiği anlamına gelir.
DSG, tasarımında her iki dünyanın en iyilerini bir araya getiriyor. Debriyaj uygulamasını ve vites değiştirmeyi kontrol etmek için gelişmiş bir elektro-hidrolik kontrol modülü kullanan DSG, manuel tarzdaki dişlilerin verimliliğini artırırken tam otomatik bir sürüş konforunu masaya getirebilir. Ayrıca, bir debriyajın çift sayılı dişlilerden diğerinin tek sayılı dişlilerden sorumlu olduğu çift kavrama düzeneğinden yararlanır ve vites değiştirme kalitesini daha da artırır.
Harika bir fikir ve hatta işe yarıyor, ancak birçok tüketici sorun yaşıyor. DSG’lerle dikkat etmeniz gereken şeylerin listesi.
Titreme / titreme
Titremenin iki nedeni vardır.
Diğerinden çok daha yaygın olan ilk düello kitle volanıdır. Motoru çalıştırdığınızda ve araç rölantideyken, genellikle yüksek bir clattering gürültüsünün eşlik ettiği ürperti ile karşılaşırsanız, sorun şanzıman ve motor arasında oturan çift kütleli volandadır. Volan birbirine göre az miktarda hareket edebilen iki plakadan oluşur. Bu, tork motordan şanzımana aktarıldığında bir yastıklama etkisi sağlar. Bu volan aşındığında ve hareket miktarı çok fazla olduğunda titreme / titreme hissi duyarsınız.
Bu hatayı çok uzun süre bırakmamak önemlidir. İki volan plakası birbirinden tamamen ayrılırsa, aracınız tamamen sürüşü kaybeder.
Çift kütleli volanlar, bir DSG iletimine yanlış atfedilen birçok titreme probleminin kaynağıdır.
Düello kütlesi Volanını değiştirmek için şanzıman araçtan çıkarılmalıdır. Bu maliyetli olabilir, ancak bırakırsanız, volan tamamen arızalanabilir ve şanzımanı yine de çıkarmanız ve muhtemelen diğer bileşenleri de değiştirmeniz gerekecektir.
Bununla birlikte, volanız iyi ise ve titreme hissi en çok vites değiştirmelerde, özellikle de düşük hızlarda fark edilirse, sorun büyük olasılıkla çift kavrama düzeneğinde yatmaktadır. Tamamen durmadan yol vermek ve hızlanmak için yavaşlıyorsanız bu daha yaygındır.
Bu sizin hatanızsa, iletim revizyonuna hazırsınız demektir. Sizi sürmeyecek bir araçla mahsur bırakarak tamamen başarısız oldukları bilinen süreyi bırakmayın.
Yağ Sızıntıları:
Bu şanzımanların, yağ çıkışını hortumladığı bilinmektedir. Gördüğümüz çoğu, mührün kendisinden değil, dökümün iki yarısının buluştuğu kutunun merkezinden sızdı. Bunu düzeltmek için şanzıman çıkarılmalı ve şanzıman sökülmeli ve tekrar kapatılmalıdır. İlgili emek çoğunlukla iletimin kaldırılmasında olduğu için yeniden yapılanma yapılmasını öneriyoruz. Onun bir beyin yok.
Servis: Bu kutuları kullanan bazı üreticiler “Yaşam İçin Doldur” olduklarını belirtmek için Yaşam için Doldur’un sizin yaşamınız değil, üreticinin beş yıl veya 100.000 km olduğunu düşündüğü otomobilin ömrü ( çoğu durumda) hiçbir arabada yağın değiştirilmesi gerekmez. Bu şanzımanlar hala servis ve yağ değişimi gerektirir, bunu yapmak için özel aletler gerektiğinden pahalı olabilir.
Mekatronik Arıza

Motor ışığının yandığını ve şanzımanın gevşek moda ve arıza korumalı moda düştüğünü kontrol edin – şanzımanın bir arıza tespit ettiği ve şanzımanın hasarını sınırlamak için kendisini bir viteste (genellikle üçüncü) sınırlayan bir arıza durumudur. Şanzımanınız gevşek moda geçtiyse, bunun neden yapıldığını açıklamak için orada sorun kodları olacaktır. Bunu doğru bir şekilde teşhis etmek için aracınızın ve birisinin taranması gerekir. Parçaları yalnızca kodlara göre değiştirmeyin.
Kodlarda “kavrama sınırlarına ulaşıldı” (veya benzer bir şeye) bahsediliyorsa, sorunun debriyajınız olması ihtimali yüksektir. Tipik olarak (her zaman olmasa da) bu, yukarıda belirtilen titreme / titreme arızasından sonraya kadar gerçekleşmez. Kodlar “uyarlamalardan” bahsediyorsa, sorunun bir uyarlama sıfırlamasıyla giderilmiş olması mümkündür.
Mekatronik, DSG iletim ağrılarının en yaygın nedenidir.
Kodlar herhangi bir sensör, dişli oranı veya beklenmedik mekanik ayrılmalardan bahsediyorsa, sorun neredeyse kesinlikle mekatronikinizdir. Mekatronik, şanzımanı kontrol etmekten sorumlu elektro-hidrolik kontrol ünitesine verilen addır ve çok pahalı bir yumru.
Uyarı! Birçok şirket bu mekatronik üniteleri onarabildiğini iddia ediyor, yapma. Genellikle bu şirketler, bu mekatronik birimlerde test edip onarabilecekleri ile sınırlıdır.
Unutmayın, bu onarım şirketleri ile, “test edilmiş”, hiçbir hata bulunmadığı anlamına gelir. Bu test prosedürleri, yetişkin bulunmadığı sürece bir bileşenin amaçlandığı şekilde çalıştığını varsayar. Hata bulunamadı ve QC testini geçti. Bu şirketler genellikle arızayı bulamaz ve üniteyi geçerken geri gönderemez. Şimdi, her şey arabaya geri dönene kadar hatayı kaçırdıklarını bilmeyeceksiniz ve sadece tekrar yapmanız gerektiğini öğrenmek için işi bitirdiğinizi düşünüyorsunuz.
Mermiyi ısır ve mekatronik bir birim satın al, işi bir kez yap ve kolay uyu.